14 Nisan 2015 Salı

ARGAN YAĞI: Argan'ın Anavatanı Fas'tan Geldi

Herkese Merhaba,

Bugün sizlerle Argan'ın anavatanı Fas'tan getirttiğim %100 doğal Argan Yağını takdim etmek istiyorum. 250ml'lik şişelerde ve 100ml'lik şişelerde getirtiyorum.100ml'lik şişe plastik, 250ml'lik şişe camdır. Argan biraz pahalı bir üründür. 250 ml'liği 250 TL, 100ml'liği 100TL'dir.

250ml'lik cam şişe:

100ml'lik plastik şişe:



Moringa Bitkisi

Resimde gördüğünüz moringa bitkisinin tozu yemeklerde kullanılmaktadır. Moringanın bence en önemli özelliği anne sütünü artırmasıdır. İsteyenler bana e-mail ile ulaşabilir. Aşağıda moringanın diğer faydalarını da görebilirsiniz.



Moringa bitkisin, kullanımını bilen bir çok kişi tarafından "mucize sebze" olarak adlandırılır. Bu bitki tropik tüm ülkelerde üretilir ve yıl boyunca mevcuttur. Gıda ve Beslenme Araştırma Enstitüsü - Bilim ve Teknoloji Bölümü moringayı ajansın resmi logosu olarak kullanmaktadır..

Gıda ve Tarım Örgütü referans bilgilerine göre Moringa, harika bir protein kaynağıdır, çok düşük yağ ve karbonhidrat içerir. Yaprakları insanlarda doğal mineral eksikliğini gidermektedir. Moringa, metionin ve sistin kükürt içeren bir amino asit kaynağı olarak benzersizdir. Çok etkili antioksidanlar içermesi ve içeriğindeki yüksek A, C ve D vitaminlerine bağlı olarak, moringa yaşlanmaya yol açan hasar moleküllere tepki verebilir. Antioksidanlar "ciltteki kırışıklıklar" ve "yüzdeki  ince çizgilerin" görünümünü azaltır. Ayrıca, artrit, kanser, kalp ve böbrek hastalıkları gibi çeşitli kronik hastalıkların başlamasını önler.

Moringa sadece bir yiyecek değildir, çünkü Moringa "mucize sebze" olarak adlandırıldığı için, aynı zamanda bir ilaçtır. Bu nedenle moringa "fonksiyonel gıda" olarak kullanılabilir.

Moringa, göz rahatsızlıkları ve iyi görme, sindirim sistemi ve bağırsak hareketini kolaylaştırma ve mide ağrısı için alternatif tedavi olarak kullanılır. Ayrıca yara ve ülserleri temizlemek için de kullanılır. "Astım, kulak ağrısı ve baş ağrılarını" hafifletmeye yardımcı olur. Yüksek kalsiyum içerdiği için, emziren annelerin daha fazla süt üretmek için Moringa yaprakları yemesi tavsiye edilir.

Moringa, genellikle, tavuk, et, balık, diğer sebzeler ile pişirilir, En yaygın biçimde, Eşit oranda Mango ve Moringanın birlikte pişirildiği Mongo çorbasıdır.

Pişmiş Moringa yaprakların yüz gramı; 3.1 g. Protein, 0.6 g. lif, 10 mg thiamin, 0,14 mg riboflavin, 1,1 mg niasin ve 53 mg askorbik asit ve yüksek oranda C vitamini, 0.07 96 mg kalsiyum, 29 mg fosfor, 1.7 mg demir, 2820 mg karoten, 45mg tokoferol (vitamin E)ile mükemmel bir vitamin A ve B kaynağıdır.

Hibiscus (Medine Gülü, Kerkede, Hibiskus)

İsteyene kurutulmuş hibiskus bitkisi getirebilirim. Türkiye'de de var ancak buradakinin yaprakları daha büyük geldi bana. Ve kokusu da oldukça yoğun. İşte bu fotoğrafta çektiğim gibi: ( Hibiskusu tutan eller evdeki yardımcım Fifi'ye aittir :)  )


%100 Shea Yağı: Ağaçtan toplandığı gibi yerlilerden aldığım yağı işte böyle kutuluyorum

Fildişi'ndeki yerliler ağaçtan Shea'yı toplarlar. Yerlilerden aldığım kalıp halindeki %100 Shea'yı fotoğraftaki gibi tencereye koyuyorum:

Kısık ateşte eritiyorum. Ancak bekletmiyorum, eridikçe kaplara aktarıyorum:

Shea yağını pişirseniz de özelliği kaybolmuyor. Hatta buradaki yerliler yemek yaparken de shea yağı kullanıyorlar. Ancak ben yine de eridikçe, bekletmeden kaplara aktarıyorum. Fotoğrafta gördüğünüz gibi:

Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi, yağlar durdukça donuyor, katılaşıyor...

Bu gördüğünüz yağ 150g'dır. Fiyatı 35 TL'dir. 230 gr.lık kutulardaki shea yağı 50 TL dir. Dilerseniz kiloluk da alabilirsiniz. Yarım kilosu 100 TL dir. %100 orjinal, saf, içinde başka hiçbir katkı maddesi olmayan shea yağıdır. Öyle ki, buradaki yerliler yemek yaparken de shea yağını kullanmaktalar. Shea yağının faydaları :
Egzama ve sedef hastalıklarının tedavisinde
Cilt kızarıklığı
Günlük cilt nemlendirmesi
Güneş yanıkları ve deri soyulmalari
Güneş ve rüzgar koruması
Kuruluktan doğan deri kasinmalari
Ciltteki lekeler ve kırışıklıklar
Ayaklar daki sert deriyi yumuşatma, özellikle topuklar
Hamilelikte oluşan çatlakların giderilmesinde
Cildin esnekliğini koruma
Küçük yanıklar
Sivilceleri azaltma
Pürüzsüz cilt dokusu
Lekeleri ve yara izlerini azaltma
İçeriğinde yüksek miktarda A ve E vitamini sayesin de kırışıklıklarla başetmek için kullanılabilir. Ayrıca kolajen üretimini arttırır. 

 
Burada Yeni öğrendiğim bir bilgiye göre, buradaki yani fildişindeki bayanlar hamileliğin başından sonuna kadar bu yağı çatlak oluşabilecek bölgelere sürüyorlarmış ve böylece vücutlarında hiç çatlak olmuyormuş... :)

Ben de ikinci hamileliğim boyunca shea yağını kullandım. Hamileliğimde kan ilaçları kullandığım için aşırı kilo almama rağmen çatlaklarım yok denecek kadar az...